• Fakültemizde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Yaz Okulu açılmayacaktır.
  • Fakültemiz öğrencilerinin yaz döneminde üniversite dışında ders alabilmeleri için; başvuru formunu doldurup uygunluk almak için Öğrenci İşlerine teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Yaz okulunda sadece bir üniversiteden ders alınabilir. Birden fazla farklı üniversitede ders almak için başvuru yapanlara uygunluk verilmeyecektir.
  • Başvuru formu bizzat öğrenci işlerine elden teslim edebilir veya aşağıda yer alan başvuru formunun çıktısını aldıktan sonra imzalı bir şekilde iibf.ogrenci@cbu.edu.tr mail adresine nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte ayrı ayrı tarayıp gönderebilirsiniz. Mail ile göndermeniz durumunda teslim alındı maili tarafınıza iletilecektir.
  • Fakülte Yönetim Kurulu'nun hakkınızda almış olduğu ilgili dersler için "uygun/uygun değil" karar örneği internet sayfamız yayımlanacaktır.
  • Üniversitemiz ana sayfasında yaz okulu hakkında yayınlanan bilgileri herhangi bir mağduriyete uğramamak için dikkatlice okuyunuz.
  • Yaz okulu sonunda transkript belgenizi, 2017-2018 Güz yarıyılı ders seçim işlemlerinde problem yaşamamanız için en geç 29 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar öğrenci işlerine teslim edebilirsiniz. Transkriptler ilgili üniversitelerden kurumlararası yazışmalar ile ayrıca istenecektir.

NOT: YAZ OKULU SONUNDA HER BİR ÖĞRENCİNİN TRANSKRİPTİ İLGİLİ ÜNİVERSİTELERDEN İSTENİP BAŞVURU FORMUNDA YER ALAN VE UYGUNLUK ALINAN DERS BİLGİLERİ (akts vb.) İLE TRANSKRİPT BİLGİLERİ KARŞILAŞTIRILACAKTIR. HERHANGİ BİR MAĞDURİYETE SEBEP VERMEMEK İÇİN GERÇEĞE AYKIRI BEYANDA BULUNMAYINIZ.

YAZ OKULU UYGULAMA ESASLARI

• Üniversitemiz öğrencileri, birimlerinden onay almak şartı ile 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren, kayıtlı oldukları programın içinde bulunulan eğitim öğretim yılındaki taban puanından daha yüksek bir programdan yaz okulundan en fazla 3 (üç) ders alabilirler.
  • Mezun olabilmek için lisans öğrencileri 240 AKTS, ön lisans öğrencileri ise 120 AKTS kredisini tamamlamak zorunda olduklarından, yaz okulundan ders alırken alınacak dersin programdaki dersin AKTS kredisinden düşük olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Düşük AKTS'li ders alınması durumunda eksik kalan AKTS, kayıt yenileme döneminde fazladan alınacak seçmeli ders/dersler ile tamamlanması gerekir.
  • Uygunluk verilmeyen dersler için üniversite dışı yaz okuluna kayıt yaptırılamaz.

Taban puanlar:

Üniversitemiz Bölümleri: http://ogrenciisleri.cbu.edu.tr/db_images/file/BolumPuanlari/2016-2017_puan.pdf

Diğer Üniversiteler: https://yokatlas.yok.gov.tr